nyito - másolat - másolat
nyito - másolat
nyito - másolat - másolat - másolat - másolat
nyito - másolat - másolat - másolat
nyito

06 borszepito

 

Bőrszépítő gyógytea 80g

 
1399 Ft

 

Szálas gyógytea keverék

 

Összetevők: palástfű, fehér árvacsalán, vadárvácska, csalánlevél, gyermekláncfűgyökér, mezei zsurló, aranyvessző

Kiszerelés: 80 g

 

VÁSÁRLÁS

 

 

Használati javaslat:

A csészébe helyezett 3 g teakeveréket (csapott evőkanál) 2,5 dl forrásban lévő vízzel leforrázzuk. A forrázatot lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk, majd kihűlést követően tetszés szerint ízesíthetjük. A főzetet fogyasztás előtt leszűrjük.

 

Figyelmeztetés:

Fogyasztása terhesség alatt, illetve 12 éves kor alatt nem ajánlott. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl.

 

Leírás:

A palástfű (Alchemilla xanthochlora) kiválóan alkalmazható a bőrön keletkező gennyes, gyulladt sebekre, hiszen antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása által tisztít és elősegíti a gyógyulást. Továbbá, a Nap káros sugarai által (is) okozott idő előtti bőröregedés ellen is hatékony (2). Közismert – többek között – vizelethajtó és a bőrre gyakorolt jótékony hatásáról a csalán (Urtica dioica) és a fehér árvacsalán (Lamium album) is: mind külsőleg, mind pedig belsőleg gyulladáscsökkentőként hatnak, illetve a szervezetben felhalmozódott káros anyagok eltávolításában is segédkeznek, így az aknék, pattanások megjelenésének gyakoriságát is csökkenteni tudják (4). A vadárvácska (Viola tricolor) szintén gyulladáscsökkentő hatással bír, különböző gyulladásos tüdő- és bőrbetegségekre használják évszázadok óta a népi gyógyászatban. A gyermekláncfű (Taraxacum officinale) gyökere vesetisztítóként, vizelethajtóként kap szerepet a bőr egészségének megőrzésében, továbbá külsőleg gyulladáscsökkentő és a napsugárzás UVB sugarai által okozott bőröregedés ellen is hatékony (6). A mezei zsurló (Equisetum arvense) erősíti a bőr szerkezetét és javítja annak anyagcseréjét (7), ezáltal közkedvelt gyógynövény a kozmetikai iparban is. Végül, az aranyvessző (Solidago virga-aurea) gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatásáról is érdemes szót ejteni.

A palástfüvet, csalánt és árvacsalánt, vadárvácskát, gyermekláncfű-gyökeret, mezei zsurlót és aranyvesszőt tartalmazó gyógytea-keverékünk ezek alapján hatékony segítséget nyújthat bőrünk egészségének helyreállításában.

Tudjon meg többet a termékről!

Makulátlan, feszes, hidratált, üde és rugalmas bőr – talán ezek a szavak hangoznak el legtöbbször egy-egy arc- vagy testápolókrém reklámszövegében. Nem is meglepő, hiszen ki nem szeretne hibátlan és egészségtől ragyogó bőrt? Habár ezek a reklámok azt ígérik, hogy nagyon rövid időn belül szemmel látható javulást hoznak, sokszor azonban elmaradnak ezek a várva várt eredmények, a termék pedig a fürdőszobapolcon végzi, míg ki nem dobjuk évek múlva. A bőr szerkezetének és egészségének megőrzése nem ennyire egyszerű, hogy csak egy krémet rákenve eltüntetjük az öregedés, a kialvatlanság vagy a krónikus stressz jeleit. Életmódunk, táplálkozási szokásaink és számos egyéb tényező befolyásolja bőrünk egészségét – vagyis mi magunk is tehetünk érte igen sokat.

A bőr az egészség tükre – mondják sokan, és milyen igaz is. Meglátszik rajta, ha nem ittunk elég folyadékot, ha túlzásba vittük a zsíros ételek fogyasztás, ha nem aludtuk ki magunkat, ha túl száraz a minket körülvevő levegő, ha hormonális változások zajlanak le testünkben, vagy ha túl sok a stressz és immunrendszerünk alulműködik. Bőrünk elsődleges és létfontosságú feladata, hogy határvonalat képezve megvédje szervezetünket a külvilágtól és az abból származó káros hatásoktól. Másrészt, ez a legnagyobb érzékszervünk, részt vesz testhőmérsékletünk szabályozásában is, és különböző anyagcseretermékektől szabadítja meg a szervezetet (1). A bőr egészségének és természetes szépségének megőrzése érdekében életmódbeli és étkezési szokásaink megváltoztatása mellett fordulhatunk a természethez is, hiszen bőven kínál alapanyagot – gyógynövények formájában.

Például a palástfű (Alchemilla xanthochlora) kiválóan alkalmazható a bőrön keletkező gennyes, gyulladt sebekre, hiszen antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása által tisztít és elősegíti a gyógyulást. Továbbá, a Nap káros sugarai által (is) okozott idő előtti bőröregedés ellen is hatékony (2). Ezeket a hatásokat a növényben található flavonoidoknak és cserzőanyagoknak (ellagtanninok) köszönhetjük (3). Közismert – többek között – vizelethajtó és a bőrre gyakorolt jótékony hatásáról a csalán (Urtica dioica) és a fehér árvacsalán (Lamium album) is: mind külsőleg, mind pedig belsőleg gyulladáscsökkentőként hatnak, illetve a szervezetben felhalmozódott káros anyagok eltávolításában is segédkeznek, így az aknék, pattanások megjelenésének gyakoriságát is csökkenteni tudják (4). A csalánfélék hatóanyagai a klorofill, flavonoidok, lektinek, kávésavak és különböző ásványi anyagok (cink, mangán, réz, vas). A vadárvácska (Viola tricolor) szintén gyulladáscsökkentő hatással bír, különböző gyulladásos tüdő- és bőrbetegségekre használják évszázadok óta a népi gyógyászatban. Flavonoidok, poliszacharidok, fenil-karbonsavak, szalicilsav-származékok, katekinek és kumarinok eredményezik a fentebb említett hatásokat (5). A gyermekláncfű (Taraxacum officinale) gyökere vesetisztítóként, vizelethajtóként kap szerepet a bőr egészségének megőrzésében, mely hatást keserűanyagok, flavonoidok, cserzőanyagok, triterpének és karotinoidok együttesen hoznak létre, továbbá külsőleg gyulladáscsökkentő és a napsugárzás UVB sugarai által okozott bőröregedés ellen is hatékony (6). A mezei zsurló (Equisetum arvense) fő hatóanyagai a kovasav, különböző káliumsók, kávésav, alkaloidok (nikotin, palusztrin, plausztrinin), szaponinok és flavonoidok, melyek együttesen erősítik a bőr szerkezetét és javítják annak anyagcseréjét (7), ezáltal közkedvelt gyógynövény a kozmetikai iparban is. Végül, az aranyvessző (Solidago virga-aurea) gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatásáról is érdemes szót ejteni. Hasonlóan a zsurlóhoz, e növény jótékony hatásait is a benne található flavonoidok, cserzőanyagok, triterpének, szaponinok és keserűanyagok okozzák (8).

A palástfüvet, csalánt és árvacsalánt, vadárvácskát, gyermekláncfű-gyökeret, mezei zsurlót és aranyvesszőt tartalmazó gyógytea-keverékünk ezek alapján hatékony segítséget nyújthat bőrünk egészségének helyreállításában.

Felhasznált irodalom:

  1. Shimizu's Textbook of Dermatology. Structure and Function of the Skin. https://www.derm-hokudai.jp/shimizu-dermatology/pdf/01-01.pdf (Letöltés: 2019.09.19.)
  2. Hwang, E., Ngo, H. T. T., Seo, S. A., & et al. (2018). Protective effect of dietary Alchemilla mollis on UVB-irradiated premature skin aging through regulation of transcription factor NFATc1 and Nrf2/ARE pathways. Phytomedicine. 15(39), 125-136. doi:10.1016/j.phymed.2017.12.025
  3. Palástfű virágos hajtás - Alchemillae herba. https://tudatosvasarlo.hu/gyogynoveny/palastfu (Letöltés: 2019.09.19.)
  4. Paduch, R., & Woźniak, A. (2015). The Effect of Lamium album Extract on Cultivated Human Corneal Epithelial Cells (10.014 pRSV-T). Journal of ophthalmic & vision research, 10(3), 229–237. doi:10.4103/2008-322X.170349
  5. Hellinger, R., Koehbach, J., Fedchuk, H., Sauer, B., Huber, R., Gruber, C. W., & Gründemann, C. (2014). Immunosuppressive activity of an aqueous Viola tricolor herbal extract. Journal of ethnopharmacology, 151(1), 299–306. doi:10.1016/j.jep.2013.10.044
  6. Yang, Y., & Li, S. (2015). Dandelion Extracts Protect Human Skin Fibroblasts from UVB Damage and Cellular Senescence. Oxidative medicine and cellular longevity, 2015, 619560. doi:10.1155/2015/619560
  7. Mezei zsurlófű - meddő hajtás (Equiseti herba). https://tudatosvasarlo.hu/gyogynoveny/zsurlo (Letöltés: 2019.09.19.)
  8. Aranyvessző virágos hajtása - Solidaginis virgaurea herba. https://tudatosvasarlo.hu/gyogynoveny/aranyvesszo (Letöltés: 2019.09.19.)

Herbased © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design

Please publish modules in offcanvas position.