nyito
nyito - másolat
nyito - másolat - másolat
nyito - másolat - másolat - másolat
nyito - másolat - másolat - másolat - másolat

15 vertisztito

 

Vértisztító gyógytea 65g

 
1090 Ft

 

Szálas gyógytea keverék

 

Összetevők: gyermekláncfűgyökér, málnalevél, csalánlevél, nyírfalevél, bodzavirág, körömvirágszirom

Kiszerelés: 65 g

 

VÁSÁRLÁS

 

 

Használati javaslat:

A csészébe helyezett 3 g teakeveréket (csapott evőkanál) 2,5 dl forrásban lévő vízzel leforrázzuk. A forrázatot lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk, majd kihűlést követően tetszés szerint ízesíthetjük. A főzetet fogyasztás előtt leszűrjük.

 

Figyelmeztetés:

Fogyasztása terhesség alatt, illetve 12 éves kor alatt nem ajánlott. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl.

 

Leírás:

A gyermekláncfű (Taraxacum officinale) gyökere mint hatékony vesetisztító, vizelethajtó és ezáltal vértisztító kap helyet a felsorolásban. Továbbá, külsőleg gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és a napsugárzás UVB sugarai által okozott bőröregedés ellen is hatékony. A málna (Rubus idaeus), vagy a Dunántúl egyes részein himpérként, Boldogasszony csipkéjeként ismeretes növény leveléből főzött tea a vesekövesség és más húgyúti problémákban is hatékonynak bizonyult. A csalán (Urtica dioica) szintén megemlítendő, hiszen vértisztító és vízhajtó hatása révén távolít el a szervezetből folyadékot és bizonyos felhalmozódásra hajlamos anyagokat, illetve, gyulladáscsökkentő tulajdonsága is van, ezáltal hatásos lehet ízületi betegségekben is. A közönséges nyír (Betula pendula) jelentős vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Mindemellett ajánlják külsőleg hajhullás és korpásodás ellen is, mely hatása a haj és a hajas fejbőr rendszeres öblítése által érhető el. A bodza (Sambucus nigra) virágzata is szót érdemel a vértisztító hatása révén. A belőle készült teát mozgásszervi panaszokra is ajánlják, továbbá, köhögéscsillapító, immunmoduláns (az immunrendszer működését módosító) és gyulladáscsökkentő-izzasztó hatásai miatt is alkalmazzák. Az orvosi körömvirág (Calendula officinalis) és a búzavirág (Centaurea cyanus) szirmai is tartalmaznak olyan anyagokat, melyek jótékonyan hatnak a vese működésére.

A gyermekláncfűgyökeret, málna-, csalán- és nyírfalevelet, bodzavirágot, körömvirág- és búzavirágszirmot tartalmazó gyógytea-keverékünk ezek alapján hatékony és természetes segítséget nyújthat a vese vértisztító funkciójának elősegítésében.

Tudjon meg többet a termékről!

Ahogy az elhízás, a magasvérnyomás-betegség és a cukorbetegség előfordulása nő hazánkban, ezzel párhuzamosan a krónikus (idült) vesebetegségben szenvedők száma is folyamatosan emelkedik. Mivel ezek a komoly népegészségügyi problémát jelentő betegségek igen nagy mértékben megterhelik, majd pedig idővel károsítják a veséket, így egyre nagyobb szükség van olyan eszközökre és gyógyszerekre, melyek meg tudják könnyíteni vagy (részben) képesek átvenni a vese szerepét.

A vese egyik legfontosabb feladata, hogy biztosítsa a szervezet só- és vízháztartásának egyensúlyát, és hogy kiválassza azokat a méreganyagokat, melyektől más módon nem tud megszabadulni a testünk. Azonban ha veséink nem tudják végrehajtani ezt az ún. vértisztítást, külső segítségre lesz szükségünk gyógyszerek, művesekezelés (dialízis), vagy végső soron vesetranszplantáció formájában. Krónikus veseelégtelenséghez számos betegség és állapot vezethet: leggyakrabban cukorbetegség (diabéteszes nefropátia), magasvérnyomás-betegség (hipertóniás nefroszklerózis), és a vese alkotóegységeinek gyulladásos megbetegedései (glomeruolónefritisz, intersticiális nefritisz) (1). Ezen állapotok időben való felismerése és megfelelő kezelése kulcsfontosságú az idült veseelégtelenség megelőzésében, azonban vértisztító készítmények – például gyógyteák által mi is tehetünk saját egészségünkért.

A gyermekláncfű (Taraxacum officinale) gyökere mint hatékony vesetisztító, vizelethajtó és ezáltal vértisztító kap helyet a felsorolásban, mely hatásait keserűanyagok, flavonoidok, cserzőanyagok, triterpének és karotinoidok együttesen hozzák létre (2). Továbbá, külsőleg gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és a napsugárzás UVB sugarai által okozott bőröregedés ellen is hatékony (3). A málna (Rubus idaeus), vagy a Dunántúl egyes részein himpérként, Boldogasszony csipkéjeként ismeretes növény leginkább gyümölcse és a belőle készíthető lekvárok, dzsemek és alkoholos italok miatt népszerű, habár a leveléből főzött tea a benne található cserzőanyagok, flavonoidok és egyéb anyagok által vesekövesség és más húgyúti problémákban is hatékonynak bizonyult (4). A csalán (Urtica dioica) szintén megemlítendő, hiszen vértisztító és vízhajtó hatása révén távolít el a szervezetből folyadékot és bizonyos felhalmozódásra hajlamos anyagokat, illetve, gyulladáscsökkentő tulajdonsága is van, ezáltal hatásos lehet ízületi betegségekben is (5). A csalánfélék hatóanyagai a klorofill, flavonoidok, lektinek, kávésavak és különböző ásványi anyagok (cink, mangán, réz, vas). A közönséges nyír (Betula pendula) nyáron begyűjtött és megszárított levelei flavonoidokat (kvercetin), illóolajokat (szeszkviterpének) és káliumsókat tartalmaznak, melyek által a növény jelentős vízhajtó és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik (6). Mindemellett ajánlják külsőleg hajhullás és korpásodás ellen is, mely hatása a haj és a hajas fejbőr rendszeres öblítése által érhető el. A bodza (Sambucus nigra) virágzata is szót érdemel a vértisztító hatása révén (7). A belőle készült teát mozgásszervi panaszokra is ajánlják, továbbá, köhögéscsillapító, immunmoduláns (az immunrendszer működését módosító) és gyulladáscsökkentő-izzasztó hatásai miatt is alkalmazzák (8). Hatóanyagai a flavonoidok (kvercetin, izokvercetin, rutin, hiperozid), triterpének, szterolok, glikozidok, kávésav-származékok és kevés illóolaj (9). Az orvosi körömvirág (Calendula officinalis) és a búzavirág (Centaurea cyanus) szirmai is tartalmaznak olyan anyagokat, melyek jótékonyan hatnak a vese működésére (10).

A gyermekláncfűgyökeret, málna-, csalán- és nyírfalevelet, bodzavirágot, körömvirág- és búzavirágszirmot tartalmazó gyógytea-keverékünk ezek alapján hatékony és természetes segítséget nyújthat a vese vértisztító funkciójának elősegítésében.
Felhasznált irodalom:

  1. Tulassay, Zs. (2016). Principles of Internal Medicine 2., 5th edition. [A belgyógyászat alapjai 2., 5. kiadás] Medicina Könyvkiadó Zrt., Budapest. 1373-1379. [Hungarian] https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_524_A_belgyogyaszat_alapjai_2/adatok.html (Letöltés: 2019. 09. 21.)
  2. Di Cerbo, A., Iannitti, T., Guidetti, G., et al. (2018). A nutraceutical diet based on Lespedeza spp., Vaccinium macrocarpon and Taraxacum officinale improves spontaneous feline chronic kidney disease. Physiological Reports, 6(12), doi: 10.14814/phy2.13737
  3. Yang, Y., & Li, S. (2015). Dandelion Extracts Protect Human Skin Fibroblasts from UVB Damage and Cellular Senescence. Oxidative medicine and cellular longevity, 2015, 619560. doi:10.1155/2015/619560
  4. Ghalayini, I. F., Al-Ghazo, M. A., & Harfeil, M. N. (2011). Prophylaxis and therapeutic effects of raspberry (Rubus idaeus) on renal stone formation in Balb/c mice. Int Braz J Urol. 37(2), 259-66; discussion 267. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21557843 (Letöltés: 2019. 09. 21.)
  5. Paduch, R., & Woźniak, A. (2015). The Effect of Lamium album Extract on Cultivated Human Corneal Epithelial Cells (10.014 pRSV-T). Journal of ophthalmic & vision research, 10(3), 229–237. doi:10.4103/2008-322X.170349
  6. Gründemann, C., Gruber, C W., Hertrampf, A., et al. (2011). An aqueous birch leaf extract of Betula pendula inhibits the growth and cell division of inflammatory lymphocytes. J Ethnopharmacol., 136(3), 444-451. doi:10.1016/j.jep.2011.05.018 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21619918 (Letöltés: 2019. 09. 21.)
  7. Salvador, Â. C., Król, E., Lemos, V. C., Santos, S. A., Bento, F. P., Costa, C. P., et al. (2016). Effect of Elderberry (Sambucus nigra L.) Extract Supplementation in STZ-Induced Diabetic Rats Fed with a High-Fat Diet. International journal of molecular sciences, 18(1), 13. doi:10.3390/ijms18010013
  8. Barak, V., Halperin, T., Kalickman, I. (2001). The effect of Sambucol, a black elderberry-based, natural product, on the production of human cytokines: I. Inflammatory cytokines. Eur Cytokine Netw. 12(2), 290-296. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518 (Letöltés: 2019. 09. 20.)
  9. Bodzavirág - Sambuci flos. https://tudatosvasarlo.hu/gyogynoveny/bodza (Letöltés: 2019. 09. 21.)
  10. Hosseinkhani, A., Tabatabaei, F., Mosaffa-Jahromi, M., & Pasalar, M. (2018). Urinary Bladder Stone Passing Using a Persian Herbal Recipe. Journal of evidence-based integrative medicine, 23, 2515690X18765715. doi:10.1177/2515690X18765715

Herbased © 2019 Minden jog fenntartva!

nadas web design

Please publish modules in offcanvas position.